Povestea unui tort zâmbăreţ

Cath, o femeie şi o soţie minunată, o prietenă adevărată, este protagonista acestei povestioare reale. După ce prietena ei cea mai bună a pierdut lupta cu cancerul, Cath a tot încercat să-i salveze pe bieţii îngeraşi pe care tânăra mamă i-a lăsat în urmă. În cele din urmă, a decis să le pregătească o surpriză dulce. A pregătit un tort simplu, a trasat un zâmbet larg pe suprafaţa acestuia şi l-a aşezat frumos în faţa casei lor. S-a ascuns puţin mai departe, în spatele unui tufiş, emoţionată, dar pregătită pentru a le prinde zâmbetele.

De atunci, Cath gătea zilnic câte un tort zâmbăreţ. Avea grijă să-l „uite” la uşa oamenilor ce au uitat să mai zâmbească.

Câte unul pentru fiecare copilaş orfan, pentru fiecare polţist sau pompier care s-a rănit în urma unor accidente teribile, pentru fiecare părinte singur şi îndurerat, pentru fiecare bătrân solitar şi bolnav, pentru fiecare persoană care a pierdut cândva o bătălie.

Un tort simplu, dar atât de special. Pentru toţi aceşti oameni este semnul începerii unui nou drum, drumul către regăsire, către o speranţă de mult timp uitată. Un zâmbet dulce uitat pe verandă,  ce încolţeşte încetişor în suflet. Acest tort zâmbăreţ a făcut înconjurul lumii. Mai multe cofetării au obţinut reţeta , orice suflet bun şi cald poate sădi un zâmbet, mai mulţi oameni se angajează şi ei în acest proiect.

Ne ajutăm ajutând. 

Cath este un suflet exemplar, iar pentru soţul ei este cel mai preţios dar de la viaţă. Este ea. O tânără dintr-un mic orăşel din America. O bucătăreasă de zâmbete.

Reclame

2 gânduri despre „Povestea unui tort zâmbăreţ

 1. adevărul este că, oricat de multe cuvinte frumoase ai spune, dacă nu faci și un gest prin care să ajuți omul… e ca și cand ai vorbit unui surd sau ai dai mancare unei statui… 🙂
  cred că există oameni și oameni… eu am un dulap plin cu surprize. cum aflu că cineva are o problemă, mă duc acolo și aleg ceva… cum sunt în oraș și descopăr ceva interesant, cumpăr pentru a pune la colecția de cadouri… dacă nu aș face asta, nu aș fi eu… nu aș fi fericită.
  dar dintre prietenii mei, dintre oamenii pe care îi cunosc, sunt singura cu acest stil… cred că ar trebui făcută o campanie pentru bunătate…
  🙂
  poate o facem împreună!

  Apreciază

  • Poate mai deschidem nişte ochi cu grămezi de cuvinte frumoase. Poate mai atingem nişte suflete.
   E foarte frumos ce faci.
   Ce bine ar fi dacă mai mulţi oameni ar ajuta câteva din miile de suflete ce urlă după ajutor!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s