Un dans perfect de imperfect

11178557_444814592349679_948996216_nÎn aceaşi zi, în acelaşi părculeţ atacat de primăvară, dar sub parfumul altor flori de măr, exploda o energie, o veselie marcată de o inocenţă infinită. Atent supravegheaţi de frumoasele mămici grijulii, cei trei copii dansau cu primăvara. Mirosul crud al sufletelor lor înmiresma tristeţea parcului. Gustam cu toţii din puritatea zâmbetelor, din naturaleţea şi simplitatea gesturilor, din frumuseţea perioadei de aur. Simţeam o nostalgie puternică, dureroasă, o dorinţă arzătoare de a mă întoarce la mirosul crud al propriei copilării. Îi priveam lacomi, în timp ce sute de stări ne fugăreau sufletul.

Cuplul cu infinitul alături era nostalgic. Îşi fixaseră privirea asupra lor. Îşi aminteau de nepoţii sau copiii lor. Ori mai degrabă îşi trasau amintirea propriei copilării. Copiii însă, nu-şi dădeau seama de admiraţia şi nostalgia stârnită.

Chipuri calde, trăsături blânde, mâini pătate de ciocolată, priviri curioase aruncate pe furiş. Se crea un contrast sublim. Genunchii noduroşi se luptau cu cei juliţi, chipurile ridate se întreceau cu finii obrăjori, sufletele împlinite concurau cu sufletele crude. Fiecare căţel era mângăiat de mâinile fine, fiecare floare căzută provoca un hohot de râs, fiecare moment devenea o amintire. Copiii se jucaseră cu timpul. L-au oprit. Pentru ei. Pentru mine. Pentru noi.

Peste ani şi ani vor ajunge aici, mai bătrâni, mai experimentaţi, buni cunoscători ai vieţii şi ai oamenilor. Vor căra cu greu fiecare joc, vis, dorinţă şi amintire. Îşi vor spune poveştile, dansând din nou cu primăvara. Îşi vor găsi o alinare în acest loc; locul de joacă devine locul trăirilor şi al revelaţiilor. Prinsesem, de fapt îmi dăruiseră prezentul, trecutul şi viitorul.

Pe ei nu îi fugăreşte timpul. Pe ei nu-i va atinge răceala ploii. Pe ei îi va saluta cerul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s