Doar un vierme

Am un vierme în suflet. Un vierme cu apetit uriaş, trezit de o ură neaşteptată. Un coleg de cameră răutăcios şi egoist, cu care nu mă pot certa sau bate.

Mai am şi o omidă. Spre deosebire de vierme, acesta este paşnică. Mănâncă doar frunzuliţe uscate din copacii bătrâni. Vrea să se transforme într-un fluture colorat şi liber, dar nu o las. Aş rămâne singură cu viermele dăunător. Plus că nu i-am spus că fluturii trăiesc o singură zi. Nu ar avea timp să iubească şi să fie iubită. Mi-au trebuit 17 ani pentru a colecta amintirea unei iubiri frumoase, de neuitat şi nu am găsit, iar ea, mititica, cum va reuşi?

Aproape că îmi doresc să fie şi ea vierme, dar constat că-i fur libertatea cu egoismul meu. E dreptul ei, iar eu sunt cel mai egoist copil. Ştiu că va reuşi. Sunt convinsă de asta. Va putea să-şi găsească iubirea, să viseze fără limite, să greşească, să regrete, să trăiască după propriile bătăi de inimă.Este puternică, visătoare şi încrezătoare. Are reţeta succesului. Îi dau drumul mâine, dar cu o oarecare îndoială.

Totuşi, mai am un vierme. Nu e ca şi cum aş rămâne singură. Poate reuşim să ne împrietenim. El nu are unde pleca. Îl pot hrăni cu visurile ce mi-au rămas mici şi cu amintiri putrezite. Nu e pretenţios. Da, aşa voi face. Mâine îi dau drumul omizii, apoi mă împrietenesc cu viermele. Sau să mă împrietenesc mai întâi cu viermele?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s