Adulter

„Când iubeşti, trebuie să fii pregătit pentru orice, fiindcă dragostea este ca un caleidoscop, din acelea de care aveam când eram copii. E în continuă mişcare şi nu se repetă niciodată.”

Dragostea poate fi cel mai bun medicamnent, dar, de asemenea, poate fi şi cel mai puternic drog. Nu sunt de acord cu adulterul; niciodată nu voi fi. Însă povestea Lindei nu poate trece neobservată sufletului meu. Linda, frumoasa Linda, frumoasa femeie de 31 de ani cu o căsnicie şi o viaţă aparent perfectă, se află la marginea unei prăpastii. O prăpastie construită din propriile nelinişti, îndoieli şi fericiri mimate. O prăpastie adâncă, fără cale de ieşire.

Pe tot parcursul acestei cărţi, nu am văzut o altă latură a Lindei decât cea care mi-a fost prezentată iniţial, a unei nevoi teribile de ajutor, a unei femei încurcată în propriile perfecţiuni. Ceea ce a făcut nu-şi are scuză, dar cine sunt eu să o judec? O relaţie cu fostul iubit din liceu. Ar fi sunat mai bine dacă membrii relaţiei nu erau căsătoriţi. Dar ei, prin relaţia lor, s-au regăsit. Şi-au făcut un bine, aş putea spune, pentru că amândoi, mai mult sau mai puţin, erau pierduţi. Şi-au găsit lumina. Împreună. Apoi s-au separat. Linda, după atâtea vizite la diverşi psihologi, tot se temea de o posibilă depresie. Tot încerca să o compromită pe soţia amantului ei. Cu toate astea, s-a vindecat.

Mi-a fost prezentată la final o dulce împăcare a sufletului. Da, iubirea e puternică, iubirea poate salva vieţi. Acesta a fost cazul Lindei. Iubirea pe care o purta soţului ei a ajutat-o să revină pe drumul cel bun, drumul lor.

„Nu tu îţi alegi viaţa: ea este cea care te alege. N-are rost să te întrebi de ce ai parte de bucurii sau de tristeţi. Acceptă şi mergi mai departe!”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s