Iartă-ţi românii, scumpă Românie

Ce plaiuri, ce istorie, ce poveste, ce ţară, ce limbă, ce tradiţii, ce obiceiuri, ce munţi, ce ape, ce culori! Ce frumoasă eşti, Românie! România mea..

Sunt atât de mândră de tine, că nu-mi încape bucuria în suflet. Îmi iei aerul cu frumuseţea ta nemărginită. Te respect, te iubesc, te reprezint aşa cum pot, mă mândresc cu numele tău, cu faptul că m-am născut român, pe cel mai dulce pământ. Cele mai bune, mai frumoase, mândre, simple culori îmi vor rămâne veşnic tatuate în suflet.

De-ar şti şi ei! De-ar putea vedea toată frumuseţea ta, tot ce ne oferi de atâţia ani încoace! De n-ar mai da vina pe tine pentru greşelile şi păcatele lor! De şi-ar deschide odată ochii sufletului. De te-ar vedea pe tine şi nu ceea ce au devenit ei. De-ar redeveni oameni, români cu sufletul agăţat de piept..

Resimt o aşa dezamăgire şi tristeţe când aud că te jignesc, din nou. Chiar nu văd? Nu tu eşti de vină, ci ei. Ei ,românii, greşesc. Ei au adus toate jignirile asupra noastră. Ei te-au ponegrit. Ei au distrus totul. Nu tu. Tu ne-ai oferit tot ce ai avut. Ţi-ai lăsat frumuseţea în mâinile noastre. Ai avut încredere în copiii tăi. Şi noi ţi-am găurit cerul..

În România se fură, se bea, se omoară copii şi bătrâni, se violează fetiţe, adolescente, femei şi bătrâne, se câştigă puţin, se înregistrează mulţi oameni de o etnie ce nu poate fi acceptată, după care am fost aspru judecaţi, se comit atâtea infracţiuni că nu mai pot fi numărate. Da, nu contest asta. Dar România oferă mult mai multe decât atât. Ce e bun nu mai contează?

România e frumoasă. Şi voi continua să spun asta pentru că sunt mândră de ea. Are atâtea minuni..

Retezatul are 90 (nouăzeci) de specii de plante care nu se găsesc niciunde în lume şi 185 ( o sută optezeci şi cinci) de specii de păsări; aici există peste 80 (optzeci) de lacuri aşezate pe granit şi formate din foşti gheţari. Retezat este cunoscut şi pentru diversitatea sa florală. Mai e şi frumoasa Deltă cu mii de specii de copaci şi plante, cea mai mare rezervaţie de ţinuturi umede din Europa. Vulcanii noroioşi din Subcarpaţii de Curbură, Sibiul romantic, Cetatea Sighișoara, bisericile de lemn din Maramureș și fortărețele dacice din Munții Orăștiei, sunt alte comori ale ei. Mai străluceşte şi Braşovul, frumosul Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Baia Mare.. Sunt atât de multe. Atât de frumoase!

Dacă am pune aşa, gând la gând, s-ar răspândi adevărata frumuseţe a României. Şi românii s-ar opri din a blestema pământurile pe care s-au născut, şi-au purtat paşii. Nu mai e dreptate, umanitate, altruism, curaj, respect. S-a risipit precum vântul.

Dar sunt şi atâţia români frumoşi, oameni mândrii de ţara lor, care luptă cu forţa sufletului să fie bine. Să nu mai fim judecaţi atât de aspru. Sunt atâtea talente, inimi frumoase, mici eroi.. Nu suntem aşa cum ne-aţi numit.

Închei cu o ultimă rugăminte. Treziţi-vă, românilor! Încetaţi să spuneţi că România e o ţară de nimic şi faceţi ceva. Mă adresez preşedintelui, miniştrilor, doctorilor, poliţiştilor, judecătorilor, dar şi celorlalţi. Mă adresez tuturor. Nu mai fura tu azi, nu mai demonstra că eşti aşa cum ţi se spune, iar tu, tu oferă-le locuri de muncă, să nu mai plece peste ocean şi să uite de steag. Câte se pot face. Cât de mândră ar fi România. Cât de respectaţi am fi. Suntem oameni. Nu trebuie să uităm asta. Să descopere cu toţii că ţara plânge din cauza lor. Să se schimbe politica şi o să câştigăm. Aici nu trebuie să se lupte binele cu răul. Răul trebuie să lupte alături de bine. Până la urmă, luptăm pentru aceaşi cauză.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s