Mai sunt atâtea de scris, de amintit..

Ce mă apasă cuvintele astea! Îmi strivesc pieptul, dar nu mă lasă inima să le las. Le scriu, le scot din cufere, le scutur de praf.. Pornesc la drum greu cu mine, dar nu merg, mă târăsc. Pe solul încins de o vară goală..

Am primit o întrebare zilele trecute. Cineva m-a întrebat dacă mai simt ceva pentru el, dacă îl mai iubesc.. Preţ de o secundă, o singură secundă, am ezitat. De parcă nu ştiam răspunsul, de parcă nu ştiam dacă îl mint pe el sau pe mine.. Cum să explic că nu mai simt nimic pentru el, dar că amintirea lui e la fel de vie? Cum?! Puteam duce fericirea de atunci pe o treaptă superioară, puteam să spun acum că a fost prea frumos, aproape ireal.. Dar nu. Fericirea mi-a fost întreuptă şi poate de aceea nu se împacă sufletul cu pierderea ei. Poate de aceea nu am închis încă cartea, poate de aceea mai răsfoiesc paginile. Cealaltă parte a fost trântită violent, aşa, fără regrete, doar o carte, nu un suflet. 

Vine toamna! Vine toamna şi numai gândul acesta mă sperie. Şi cât am aşteptat-o.. Cât am strigat-o să se grăbească, să sosească mai repede peste oraş. Abia acum realizez cât de greu îmi va fi! Ce laşă, ce copil distrus..

Mă văd parcă căutând toate locurile, toate frunzele ce vor împlini un an.. Un an. Ce an! Şi sunt tot aici. Voi încerca fiecare bancă rece, până voi găsi banca, acea bancă. Sufletul mi-a şters amintirea ei.. Dar o simt. Mă voi aşeza pe fiecare bancă şi de fiecare dată, când mă voi ridica resemnată de pe ea, îmi va rămâne o parte din suflet acolo. Şi când o voi găsi pe cea pe care mi-o doresc, ce fac? Plâng, cedez, mă resemnez sau încep luptele? Iau sau dau forţă sufletească? Ce facem, suflete?!

Îmi asum tot ce am scris. Ştiu că voi fi judecată, criticată, poate chiar şi de mine, dar aşa cum am spus îmi asum orice risc. Şi nu am zis nici pe departe tot ce aveam în suflet. Prin prisma lui, s-ar duce şi toamna asta şi tot nu aş lăsa aici toate cuvintele şi stările ce probabil nu-şi mai au rostul prin suflet.

Reclame

6 gânduri despre „Mai sunt atâtea de scris, de amintit..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s