Dulce împăcare

Îmi aduc aminte de fiecare cuvânt pe care ţi l-am spus de când am plecat. Mi le amintesc pe toate, rostite sau ascunse în suflet, scrise sau pierdute. Le am pe toate.. De greutatea unora m-am speriat până şi eu.. Şi de ale tale, dar şi de ale mele.

Am iertat. Am iertat cu sufletul uşor. Am aşteptat însă să faci tu primul pas. Tu, pentru că ale tale cuvinte au săpat aşa în al meu. Iar gropile de acolo ne-au tăiat drumurile. Am aşteptat cu sufletul la gură, am scris ca să vezi că nu te-am uitat, că am început să lupt, să-mi fac un alt drum, ţi-am scris să mă uiţi. Am păşit sigură pe mine. Ştiu drumul iertării. Mi-l construisem în gând şi suflet de atâtea ori..

Am învăţat că durerea celui care răneşte poate fi mai mare decât a celui rănit. Îmi pare rău dacă am făcut să doară. Dacă te-a durut mai rău ca mine..

Ceva din suflet îmi spune că mi-ai citit şi păstrat acele cuvinte strigate. Ceva îmi spune că au ajuns la tine. Ceva nu mă lasă să cred altceva. E ceva în ochii tăi.. Sunt schimbaţi, sunt mai albaştrii, dar sunt mai trişti, mai maturi. Te-ai shimbat. Nu mai eşti acelaşi copil.. Eşti tu, dar cu părţi schimbate, schimbate mult. Parcă nu te mai cunosc acum..

Mă plimbam cu tine prin parc (doar cu tine mi-am făcut curaj să văd pentru prima dată parcul toamna asta) şi mă gândeam la noi copile, la generală, la vară, dar şi la marea ceartă. La ce a fost şi la ce a mai rămas.. Nu ţi-am mai simţit la fel pietrele de râu. Încerc să le ascunzi după poarta sufletului. Încerci să-mi vinzi fericire..

Ştiu că acel copil care mi-a spus să nu mai scriu, că nu e de mine şi multe altele, nu-şi mai are loc în ochii albaştrii. Eu cred în tine şi te iubesc cu forţa sufletului. Ce bine că eşti!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s