Vieţi furate

Unii au ceruri de vanilie, alţii blesteamă ceruri goale, lipsite de stele şi ploi; în ceaşca unei stele parfumate, se bucură de cel mai bun ceai, pe când în ceaşca cioblită la margine se plânge o cafea amară, dăunătoare sufletului. Şi inimii..

În cerul de vanilie s-au adus kilometri de zahăr şi zâmbete, parfum şi atâta bine că abia încape. Dar vezi, nu dă pe dinafară nici măcar un strop. Nu se pierde niciunul într-un cer gol în care nu intră un gram, darămite un metru.

Zâmbetul este o horă dansată de toţi, unde nu se calcă nimeni pe picioare. Într-o horă în care toţi miros a vanilie.. Sub tălpile altei hore, una nedansată, se disting lacrimi şi visuri prinse între şănţuleţele lacome. Şănţuleţe fără model.

Nu există cer comun. 

Pe străzi goale, părăsite, uitate de suflet, pe alocuri mustind a vomă, cu diverse mesaje pe ziduri, povestea nu se mai scrie. Dacă lângă felinare frumoase sunt cântate serenade, aici s-au mucegăit corzile. Visul este aidoma speranţei ce s-a stins de mult timp. 

Moartea însă nu iartă pe nimeni. Morţii nu-i place mirosul de vanilie, dar nici cel de fum şi mucegai. Moartea doar îşi ascute coasa, în timp ce aşteaptă să sune un ceas. Apoi, se înghesuie prin mulţime şi rupe ultimele bătăi de inimă. Lasă impresia unui călău corect, demn de misiunea sa. Totuşi, mirosul vaniliei nu se risipeşte. Parcă persistă şi mai mult.

Pe ceruri de vanilie şi vată de zahăr, frişcă şi trandafiri, sunt prezente toate culorile curcubeului. Te-ai putea aştepta ca la fiecare colţ de stradă să apară un inorog. Sunt locuri unde oamenii îşi cumpără stele în pahare şi cai sub capotă, diamante pe textile şi pe mâini fine, îngirjite. Sunt locuri în care oamenii îşi măresc buzunarele, nu pentru că nu le încap mâinile acolo.

Iar unde miroase a vanilie, mucegaiului i se dă foc la suflet. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s