P.S: O să plângi. 

Drag copil, 

Nu te împotrivi timpului, căci vei pierde. Nu te lupţi doar cu el; ai multe bătălii, atât de multe încât te poţi considera soldat. Fără arme, pe frontul realităţii. Te lupţi cu viaţa.. 
O să înveţi multe. Tabla înmulţirii şi istoria românilor, gramatica si geografia fizică, iubirea pentru părinţi şi pentru băiatul acela de la A, cu nume şi aspect venite parcă din altă lume. Lumea ta.. 

Geometria pare tot mai grea şi viaţa foarte uşoară. E vremea în care oamenii mari sunt aiuriţi, căci tu deţii fericirea, iar ei o caută prin toate unghiurile. Totuşi, îţi doreşti să creşti.. Dar te grăbeşti. Clişeic si deloc eroic, pici într-o capcană uriaşă din care nu mai poţi ieşi. Eşti pe teren minat, soldatule.. 

Şi abia apoi îţi dai seama.. 

Părinţii mint, iar băiatul de la A nu o place pe fata de la B. Nu, nici măcar nu o observă. Prietenii nu-ţi mai sunt prieteni, deşi v-aţi numit fraţi şi aţi scris numele voastre pe asfalt, cu creta albastră. Toate florile se ofilesc, inclusiv tu, copil cu nume de floare. Morţii nu se duc în ceruri şi Moş Craciun nu există. 

Ultima poezie învăţată se pierde în fumul înţepător al primei ţigări fumate. Ultima temă şi notă de zece rămâne uitată in carnet, acum notele mici şi absenţele ocupă catalogul. Şi vor veni părinţii la şedinţă şi vei avea certuri în maşină şi vei fi atât de rebel încât vei crede că nimeni nu te poate opri, că tu te împotriveşti şi vieţii, şi timpului.. 

A doua greşeală.. 

O sa uiţi. De certuri, de reguli, de uniforma călcată şi de leul pe care-l primeai zilnic, de ciocolata ȋn ambalaj roşu.. De băiatul de la A. 

Apoi cazi. Brusc. Rapid. Dureros. Cazi şi nu te mai ridici. Rămâi prieten cu tine şi încerci să faci ceva, sa fii cineva. Şi o să visezi muult, cu patos şi forţă sufletească. După, vei râde de tine. Căci visurile nu se împlinesc. Căci ai fost prost. 

O să înţelegi totul şi o să ştii care e blestemul. Îţi vei face loc in alte lumi, o sa rămâi fără stele şi fără forţă sufletească. O să fii pustiu şi o să te reapuci de poezii. 

Soldatule, eşti un prost. Şi ai pierdut. 

Cu regret,

Tu.

.


 

                                                                




2 gânduri despre „P.S: O să plângi. 

Lasă un comentariu