Sfârşit

Adoraţia supremă s-a stins şi de pe celălalt ţărm al mării mele de lacrimi. Mi-am scuturat inima de tine, mi-am uscat lacrimile, am ridicat capul plecat, iar zâmbind, am deschis uşa unui om care azi mi-e fericirea ce tu nu ai reuşit să-mi fii.

Nu există termeni de comparaţie, dar el încă mă ţine de mână şi îşi uneşte zâmbetul cu al meu.

Poate că a fost pansament fără ca eu să ştiu, poate că nu mai eram bolnavă, dar nu mă puteam desprinde de amintire, de frumosul vis verde.

Adoratia supremă este destinată altui nume, iar asta îmi eliberează sufletul încătuşat întunericului şi dorului.

Nu voi scrie balade de iubire, eu ştiu perfect de bine că oamenii sunt temporari, dar suferința mea merita un sfârşit, iar cerul meu golit de stele, o culoare din cele şapte.

N-a trecut un an, dar mi-a luat destul de mult timp să realizez că tu nu mi-ai dat nimic,dar ai luat atâtea. O revelaţie venită prea târziu şi care putea salva mări de lacrimi şi de nopti nedormite.

Pierderi consecutive şi zile din anul care-mi mai rămăsese. Am gustat prea mult din amar, am îndepărtat oameni, am uitat de principiile mele, totul pentru cineva care nu ştia ce sunt stelele și cât doare destrămarea unui Univers. Înainte, fericirea mea nu avea chipul şi purtarea ta, eu am coborât în genunchi, ca să fiu la acelaşi nivel cu tine.

Ai plecat, iar eu nu m-am ridicat. Aş numi-o greşeală a tinereţii, dar o numesc greșeala unei inimi singure, disperate de iubire şi înţelegere. Ceva ce tu nu aveai de oferit.

Oamenii ca tine nu merită oameni ca mine.

Reclame

2 gânduri despre „Sfârşit

 1. Îmi tremurau mâinile în momentul în care îți scriam acest comentariu și nu știu de ce. Am mai citit din umbră ceea ce ai mai scris și trebuie să recunosc, îmi este dor de tine, căci a trecut mult timp de când nu ne-am mai văzut… Poate că ai suferit, ai plâns până ți s-au uscat lacrimile pe obraji, ai simțit că nu mai poți, apoi ai luat-o de la capăt.
  Vreau să-ți spun draga mea, că am simțit prin rândurile tale durerea, dezamăgirea…Sentimente care mi-au fost prietene bune, muuult timp, iar tu ști asta foarte bine. S-au perindat prin fața mea, de-a lungul articolului tău, toate acele momente mai puțin fericite din viața mea și vreau să-ți spun că am zâmbit fericită.
  Nu am crezut vreodată că o să ajung să privesc în urmă cu zâmbetul pe buze și nostalgia a ceea ce ar fi putut să fie, dar nu a fost. Am făcut pace cu trecutul, atunci când omul care-mi bucură sufletul în fiecare zi, a aparut in viata mea.
  Ce vreau sa-ti spun este, sa nu suferi. Sa mergi prin viata zambind, chiar daca inima ta urla de durere. Sa plangi daca simti nevoia, dar apoi sterge-ti lacrimile si mergi mai departe, caci va veni momentul in care te vei uita peste umar razand, caci langa tine va sta cineva cu care iti vei petrece restul zilelor. Si crede-ma, nu exista sentiment mai frumos decat sa stii, ca cineva este acolo tot timpul pentru tine, ca ai pe cineva caruia sa-i spui tot ce simti, tot ce-ti trece prin minte.
  Te iubesc, copil drag!
  Dor de tine!

  Apreciază

  • Aşa cum ţie-ţi tremurau mâinile, aşa-mi tremură mie cuvintele, căci habar nu am ce să-ţi răspund.
   Că mi-e dor de tine şi de anii noștri e puţin spus.
   Ȋmi surâde fericirea ta şi sper sa fie eternă.
   Despre mine nu aş vrea să vorbesc.
   Te iubesc, copilaş.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s